Singapore

Duik in het hoogste zwembad ter wereld

door Esther van den Heuvel

Wie Singapore bezoekt en zich vergaapt aan haar skyline denkt meteen: ‘Ooit wil ik een duik nemen in de infinity pool van het Marina Bay Sands hotel‘. Dit zwembad, het hoogste zwembad ter wereld, is enkel toegankelijk voor hotelgasten. Het bevindt zich op 200 meter hoogte op de de 57e verdieping van het iconische vijfsterrenhotel (ook wel het MBS genoemd) en heeft een fantastisch uitzicht over heel Singapore. Eind juni 2014 was het dan eindelijk zover: tijd voor een duik op hoogte!

Het zwembad op het dak van het Marina Bay Sands hotel Na een rondreis door Maleisië  besloten we om onze trip goed af te sluiten in Singapore en te overnachten in het MBS. Maareh ‘Is dat wel betaalbaar?’ hoor ik je nu denken. Persoonlijk vond ik de prijskwaliteit verhouding dik in orde. Wij betaalden ongeveer 300 euro per nacht (exclusief ontbijt) voor een tweepersoonskamer op de 30e verdieping inclusief onbeperkte toegang tot het fameuze zwembad. De kamers waren erg ruim, de bedden prima en het ontbijt was goed en niet duur. Je kunt kiezen tussen uitzicht op de stad of op de zee/haven. Wij kozen voor de stadskant.

Uiteraard hebben we veel tijd in het zwembad doorgebracht: wat een unieke plek! Omdat het zwembad van ’s ochtends vroeg tot 23.00 uur ’s avonds open is kun je er zowel de zon zien opkomen, zien ondergaan en genieten van de prachtig verlichte skyline van Singapore by night. Dit maakt de ervaring iedere keer weer anders. Wij hebben het zwembad dan ook op zoveel mogelijk verschillende tijdstippen bezocht.

Het hotel beschikt over 2500 kamers en is populair bij zowel locals als buitenlandse bezoekers. De drukte in het zwembad viel tijdens ons verblijf mee, wel waren de ligbedden regelmatig bezet. Wat ons opviel was dat bijna alle bezoekers tussen de 20 en 30 jaar oud waren (met uitzondering van een rijke oude rus en zijn dertig jaar jongere verloofde). In het zwembad heerst een ongedwongen ‘YOLO’ sfeer, gasten bestellen onbezorgd cocktails (die zijn overigens wél duur) laten zich door de huisfotograaf fotograferen of flaneren over het skypark.

Kortom als je in Zuid-Oost Azië bent, geef een keer wat meer geld uit aan je accommodatie en trek je baantjes in het Marina Bay Sands hotel!

Laat een reactie achter