Roadtrip langs de 7 hoogtepunten van Noord-Griekenland

door Esther van den Heuvel
Noord-Griekenland is de perfecte bestemming voor een afwisselende roadtrip. Je kunt er beren spotten in de bergen, culinair genieten in charmante dorpjes en in de voetsporen treden van de Griekse goden. Ga mee op een roadtrip langs de 7 hoogtepunten van het groene en gevarieerde Noord-Griekenland. Dit gebied is vooral bekend bij lokale toeristen, maar daar brengt deze blog hopelijk verandering in…
1. Wandelen tussen de religieuze wolkenkrabbers van Meteora
Kloosters_Meteora_Roadtrip_Noord_Griekenland

Uitzicht op de kloosters van Meteora

Je start je roadtrip door Noord-Griekenland het beste in Thessaloniki. Dit is de enige stad in Noord-Griekenland die je vanaf Nederland met een rechtstreekse vlucht kunt bereiken. In Thessaloniki huur je een auto en reis je in ongeveer drie uur naar de eerste bestemming: het dorpje Kalampaka in de gemeente Meteora. Meteora staat bekend om zijn spectaculaire rotsformaties waar kloosters op zijn gebouwd.

Ruim voordat je Meteora bereikt duiken de bizarre rotsformaties al op aan de horizon: donkergrijze pilaren van soms wel honderden meters hoog, met spitse, ronde en platte toppen, omringt door brocoli-bomen. Het is alsof Zeus de cursus abstract beeldhouwen voor beginners heeft gevolgd met deze omgeving als resultaat.

Uitzicht_Varlaam_klooster_Meteora_Roadtrip_Noord_Griekenland

Uitzicht op het Varlaam klooster vanaf het Groot-Meteora klooster

Rond 1350 bouwden monniken de eerste kloosters op deze smalle rotspilaren. Doordat de kloosters alleen via wiebelige ladders bereikbaar waren, hoefden de geestelijken weinig te vrezen van hun vijanden. Uiteindelijk werden er 24 kloosters gebouwd. Vandaag zijn er nog zes bewoond die je ook kunt bezoeken.

Trap naar klooster_Meteora_Roadtrip_Noord_Griekenland

Naast de liefde voor God waren ook acrobatische skills een belangrijk criterium voor de vroegere bewoners

De kloosters zijn allemaal uniek. Groot-Meteora is, jawel, het grootste klooster en heeft naast een kapel ook een expositieruimte en een oude keuken die toegankelijk is voor publiek. Het Roussanou-klooster wordt door nonnen gerund, beschikt volgens de experts over de best bewaarde fresco’s en heeft wat mij betreft de kloostertuin met het mooiste uitzicht. Het drievuldigheids-klooster is bekend van het witte doek en figureerde in de James Bond film For Your Eyes Only.

Kloostertuin_Meteora_roadtrip_Noord_Griekenland

In het Roussanou-klooster zetten de nonnen de bloemetjes buiten

Om een goed beeld te krijgen én het bijzondere landschap vanaf meerdere plekken te bewonderen is het aan te raden om twee of drie kloosters te bezoeken. Per klooster betaal je drie euro entree per persoon (alleen contant).

Hiken_Meteora_Roadtrip_Noord_Griekenland

Wandeltip: vanaf Kalampaka naar het drievuldigheidsklooster

Wil je ervaren hoe het is om, net als de monniken van vroeger, vanuit het dal naar een van de hooggelegen kloosters te lopen? Dat kan! Vlakbij het Agios Georgios kerkje in Kalampaka start een mooie route die je in 45 minuten bij het drievuldigheidsklooster brengt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bossen, rotsen en drie andere kloosters. Als je van het drievuldigheidsklooster nog een half uurtje over de doorgaande weg doorloopt kom je bij een uitzichtpunt met een panorama op de hele vallei.

Alle kloosters zijn ook met de auto goed bereikbaar. Houd er wel rekening mee dat je, om bij de ingang van de kloosters te komen, vaak alsnog een flink aantal trappen moet beklimmen.

Homel Rocks Appartement_Meteora_Roadtrip_Noord_Griekenland

Appartement in Kalampaka

Een tip voor je verblijf in Meteora is Homel Rocks Elegant appartments in het stadje Kalampaka. Een ruim verblijf, geschikt voor vier personen, met keukentje en terras. De bedden waren helaas wat minder comfortabel, maar voor twee nachtjes goed te doen.

2. Op berenjacht in Metsovo
Berentrail_pad_Metsovo_Roadtrip_Noord_Griekenland

Laat de berenjacht beginnen!

Wist je dat er in het bergachtige Noord-Griekenland zo’n 500 bruine beren leven? Durf jij het aan om oog in oog te staan met Winnie, Yogi of Baloe? Volg dan de berentrail vanuit het dorpje Metsovo, op vijf kwartier rijden van Meteora.

Het plaatsje Metsovo zelf is sowieso al een leuke plek voor een tussenstop, ook voor de minder dappere reizigers. De stenen huizen met houten balkons doen denken aan Georgië. In het kleine, sfeervolle centrum vind je terrasjes en restaurants. Liefhebbers van houtsnijwerk kunnen hun euro’s stukslaan in een van de vele souvenirwinkels.

Centrum_Metsovo_Roadtrip_Noord_Griekenland

Het centrum van Metsovo

Vanuit het centrum van Metsovo starten meerdere wandelroutes door het leefgebied van de bruine beer. Er is een langere meerdaagse trail van veertig kilometer, de Ursa trail, maar er is ook een korte dagwandeling van tien kilometer uitgezet. De routes zijn goed aangegeven via bordjes met een berenpoot.

Berglandschap_Metsovo_Roadtrip_Noord_Griekenland

Metsovo wordt omringd door bergen van ruim 1800 meter hoog

De wandeling van tien kilometer geeft je een goede indruk van het gebied. De route is afwisselend en combineert bergen, bossen en bloemenweides. Er zitten een paar wat steilere stukken in, maar over het algemeen is deze hike goed te doen.

Berenpoten_Metsovo_Roadtrip_Noord_Griekenland

Beer of geen beer?

De bruine beer is schuw en de kans dat je hem spot is klein. Over het algemeen zijn deze dieren banger voor ons dan wij voor hen. Wij hoorden geritsel van een groot dier in het struikgewas, maar zagen niets. Wel kwamen we veel pootafdrukken tegen, maar we konden niet met zekerheid zeggen of deze nu van honden, beren of wolven waren. Volgende keer toch maar met de boswachter mee op stap.

3. Maak een terrassentocht door Ioannina
Terrassen_Ioannina_Roadtrip_Noord_Griekenland

Ioannina heeft een zeer hoge terrassendichtheid

Ioannina ligt op een klein uur rijden van Metsovo en op 2,5 uur rijden van Meteoroa. De universiteitsstad telt ongeveer 110.000 inwoners waarvan een kwart student en dat zie je meteen terug in het straatbeeld en het aantal horecagelegenheden. Waar je in de dorpjes vooral getrakteerd wordt op een Kukident-glimlach van de hoogbejaarde bewoners zie je hier overal jonge mensen. Voelde ik mij in de dorpjes nog een jonge godin, besef ik hier dat mijn eigen studententijd al vijftien jaar achter mij ligt.

Restaurant_Ioannina_Roadtrip_Noord_Griekenland

Stilte voor de storm?

Het centrum barst van de koffiebars, cafe’s en restaurants. Op de bijbehorende terrassen staan bananenplanten en palmen. Tegen de muren groeien klimrozen en de Franse balkonnetjes zuchten onder het gewicht van balkonbakken met begonia’s.

Terras_Ioannina_bloemen_roze_roadtrip_Noord_Griekenland

De groene en fleurige terrassen van Ioannina

Ioannina is de beste bestemming voor een culinaire terrassentocht in Noord-Griekenland. Aan de rand van de oude stadsmuur ligt restaurant Balsamico. Op elk moment van de dag zat dit terras (bijna) vol en we waren daarom erg nieuwsgierig. Het restaurant serveert Griekse gerechten en heeft een uitgebreide kaart inclusief veel vega opties! Wij vielen als een blok voor de courgettekoekjes. Ook de Moussaka is super smaakvol. De service is snel en we kregen ook nog een mini taartje van het huis. Heb je meer zin in Italiaans, schuif dan aan bij Il Pazzo. Hier smul je van ‘echte’ Napolitaanse pizza’s met een luchtige krokante korst. De pasta met pistache-pesto is ook een aanrader!

Ioannina_by_night_road_trip_Noord_Griekenland

Het Italiaanse restaurant Il Pazzo ligt in dit gezellige straatje

Voor fine-dining moet je bij Thamon zijn. Dit restaurant serveert kleine, bijzondere gerechtjes met asperges, zeekraal, forelcarpaccio maar bijvoorbeeld ook balletjes van wildzwijn.

Boot_eilandje_Ioannina_Roadtrip_Noord_Griekenland

Vanaf het centrum van Ioannina kun je de boot pakken naar het eiland in het meer

Naast eten en drinken kun je in Ioannina ook je honger naar cultuur stillen. In de binnenstad vind je onder andere een zilversmidmuseum, een oude moskee en een archeologisch museum. Ioannina ligt aan een meer met daarin een eilandje. Op dit eiland vind je een museum en klooster. Naast een culinair luilekkerland is Ioannina de perfecte uitvalsbasis voor dagtrips naar de nabijgelegen bergen.

Zoek je nog een verblijf in Ioannina? Boek CLIC Comfort Luxury in City Ioannina, een hip, ruim en comfortabel appartement midden in het centrum.

4. Ontdek de Griekse grand canyon: Vikoskloof
Vikos_kloof_rivier_roadtrip_Noord_Griekenland

De Vikoskloof dankt zijn bestaan aan deze rivier

De eerste uitstap die we vanuit Ioannina maakten (en tevens verplichte kost tijdens een roadtrip door Noord-Griekenland) is naar de Vikoskloof. Deze kloof is ruim twintig kilometer lang en op sommige plaatsen wel 1600 meter diep. Je ziet hier uitgestrekte bossen, roofvogels op zoek naar een lunch en een rivier die zich kronkelend een weg tussen de enorme rotswanden baant. Het mooiste van alles: je moet hard je best doen om een teken van beschaving te ontdekken. Je kunt deze Griekse grand canyon vanaf een uitzichtspunt bewonderen of er zelf in afdalen!

Wij kozen voor de eerste optie en liepen naar het Beloi uitzichtspunt. Het startpunt voor deze wandeling ligt net buiten het plaatsje Vradeto, op ongeveer vijf kwartier rijden van Ioannina. Een mooie hike, over bloemenweides brengt je in zo’n dertig minuten naar dit “balkon”. De wandeling is gemakkelijk en slechts twee kilometer lang.

Wandelpad_Vikoskloof_uitzichtpunt_Roadtrip_Noord_Griekenland

Onderwerg naar het Beloi uitzichtpunt

In de zomer, als het water in de rivier laag staat of zelfs verdampt is, kun je vanaf het dorpje Monodendri helemaal afdalen tot in de kloof en naar het dorpje Vikos lopen, een tocht van zo’n twaalf kilometer lang. Je loopt dan langs de oevers of over de drooggevallen rivierbedding en krijgt een nog betere indruk van de enorme omvang van deze kloof.

Bergen_nationale park Vikos-Aoös_roadtrip_Noord_Griekenland

Voorjaar in het nationale park Vikos-Aoös

De Vikoskloof ligt in het nationale park Vikos-Aoös dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van het Pindosgebergte. Dit is het grootste gebergte van Griekenland en strekt zich uit vanaf de Albanese grens tot 160 kilometer naar het zuiden. De hoogste bergtop in dit gebied is 2637 meter hoog. Er leven beren, wolven en een groot deel van het jaar zijn de toppen met sneeuw bedekt. Als je een willekeurige strandgast in Chersonnisos een foto uit dit gebied in Noord-Griekenland zou laten zien zou hij wedden om drie wodka Red bull dat dit Oostenrijk was. Het is heel bijzonder om zo’n ongerept en “ander” Griekenland te ontdekken.

5. Hike naar het drakenmeer in het Pindosgebergte
Eindpunt_Drakolimni_Roadtrip_Noord_Griekenland

Spoileralert 😉

Een andere toffe activiteit in het Pindosgebergte is een hike naar een drakenmeer, in het Grieks “Drakolimni” genoemd. In het Pindosgebergte liggen meerdere drakenmeren. Deze meren danken hun naam aan de salamanders die hier leven en lijken op draken!

Houd je van spectaculaire berglandschappen en heb je zin in een fysieke uitdaging? Hike dan naar het drakenmeer bij Tymfi tijdens jouw reis door Noord-Griekenland. Deze wandeling start in het dorpje Mikro-Papingo. Net als bij de Vikoskloof ben je vanuit Ioannina vijf kwartier met de auto onderweg naar dit punt. Mocht je liever in de buurt willen verblijven dan kan dat ook, in Mikro-Papingo en zijn grotere broer Papingo zijn diverse overnachtingsmogelijkheden.

Hiken_Mikro_Papingo_roadtrip_Noord_Griekenland

De route is goed gemarkeerd en technisch niet moeilijk

De hike naar het drakenmeer bestaat uit twee delen: het eerste deel naar de Astrakahut en het tweede deel van de hut naar het drakenmeer. Je kunt in de hut overnachten, maar echte berggeiten lopen de tocht in 1 dag.

De totale afstand van de tocht is bijna achttien kilometer en voor de geoefende wandelaar goed te doen. Wat de tocht echter zo pittig maakt zijn de ruim 1400 (!) hoogtemeters. Het is daarom verstandig om op de dagen voorafgaand aan de hike naar het drakenmeer eerst een aantal kortere bergwandelingen in Noord-Griekenland te maken. Je benen zijn dan alvast gewend aan het stijgen en dalen.

De tocht start in het dorp en al na enkele minuten wandel je door het bos. Naarmate je hoger komt wordt ook het landschap steeds opener: de bomen worden struiken en het laatste stuk tot aan de hut loop je in een maanlandschap van grote rotsblokken. Het uitzicht op het groene dal aan de ene kant en de besneeuwde bergtoppen aan de andere kant is grandioos.

Meer_bergen_Astrakahut_roadtrip_Noord_Griekenland

Ook vanaf de hut is het uitzicht al fantastisch

Na een kleine zes kilometer kom je aan bij de Astrakahut. Deze is vanaf half mei tot eind oktober open. Je kunt hier eten en drinken kopen en ook overnachten. Vanaf de hut heb je een prachtig uitzicht op een felblauw bergmeer omringd door bergtoppen die nog scherper zijn dan drakentanden. Het panorama doet denken aan de Italiaanse Dolomieten maar dan zonder massatoerisme. Een wandeling naar deze hut is echt een aanrader tijdens je bezoek aan Noord-Griekenland!

Hiken_drakolimni_berglandschap_roadtrip_Noord_Griekenland

De laatste loodjes…

Vanaf de hut daal je vervolgens af naar het meer dat je vanuit de hut al zag liggen (dit is dus nog niet het drakenmeer). Aan de oever hiervan liggen enorme keien. Hier kun je nog even uitrusten en een mueslireep verorberen voordat je verder gaat: de suikers heb je absoluut nodig. De laatste kilometers naar het drakenmeer zijn namelijk best steil. Je bent vooral aan het steigen en bovendien heeft de wind op deze hoogvlakte vrij spel. Op iedere “tussentop” hoop je een glimp van het drakenmeer op te vangen, maar omdat het meer achter de heuvels ligt, zie je het pas als je er daadwerkelijk bent.

Drakolimni_meer_Roadtrip_Noord_Griekenland

Het drakenmeer!

Uiteindelijk bereiken we na ruim vier uur (inclusief fotostops) het drakenmeer. Het turquoise water schittert en het is niet alleen de beklimming, maar vooral het panorama dat je de adem beneemt. Het meer wordt omringt door felgroene weiden, sneeuwvlaktes en bergtoppen van wel 2500 meter hoog. Wat een magische plek!

Zelf maakten wij de tocht half mei, begonnen met twintig graden en zon, werden getrakteerd op een hagelbui en moeten zelfs nog enkele sneeuwvelden trotseren. Houd met je kledingkeuze rekening met vier seizoenen op één dag.

6. Verken Pilion, het zomerverblijf van de Griekse goden
Restaurant_Pilion_Roadtrip_Noord_Griekenland

Agios Lavrentios is een van de vele charmante bergdorpjes op Pilion

Wil je de diversiteit van Noord-Griekenland echt goed ervaren? Verblijf dan ook enkele dagen in Pilion. Pilion is een schiereiland in het oosten van het Griekse vasteland. Volgens de Griekse mythologie was deze streek hét vakantieverblijf van de Griekse goden en dat is heel begrijpelijk. Pilion heeft groene heuvels, goudgele stranden en is ook nog eens heel vruchtbaar. Je vindt hier veel olijfgaarden, fruitbomen en wijngaarden. Het schiereiland heeft vandaag de dag ook voor gewone stervelingen veel te bieden.

Cheesecake_roadtrip_Noord_Griekenland

Jammie jammie…

Bezoek bijvoorbeeld een van de traditionele dorpjes in de beboste heuvels. Slenter over de kasseien langs de met klimop begroeide huisjes en pak een terrasje op het dorpsplein onder de plataan. Vraag vervolgens naar de menukaart en bestel een taartje of dessert. In de cafeetjes worden namelijk veel, vaak lokaal geproduceerde, zoete lekkernijen geserveerd. Bij Anna Na En Amilo in Milies aten we cheesecake van de koe om de hoek, met als topping geconfijte kersen uit de tuin van de buren. In Portaria maakten we bij Agora 1955 kennis met loukoumades, Griekse mini-oliebolletjes geserveerd met allerlei verschillende toppings, van chocolade tot honing en van pistache tot appelcompote. Je kunt hier ook uitstekend dineren. Ben je iets minder experimenteel aangelegd ga dan voor een wafel of crêpe bij Irthame kai desame in het dorpje Agios Lavrentios.

Mountainbiken_uitzicht_Pilion_roadtrip_Noord_Griekenland

Uitzicht op Volos

Alle drie deze plekken zijn goed met de auto bereikbaar. Wil je wat meer van de omgeving ervaren dan kun je ook je eigen e-bike tour uitstippelen of een wandeling tussen twee of meer plaatsjes maken. Een e-mountainbike kun je huren bij Bike or Hike in Portaria. Fiets vervolgens via Chania en het ski-centrum naar Agios Lavrentios en van daaruit weer terug naar Portaria. Dit is een mooie, maar uitdagende route, met veel steile off-road afdalingen. Ik vroeg mij geregeld af of ik op een opholgeslagen paard in plaats van mountainbike zat.

Spoorbrug_Milies_Pilion_Roadtrip_Noord_Griekenland

Onderweg naar Kala Nera

Voor de wandelliefhebbers is de wandeling van het kustplaatsje Kala Nera naar Milies en terug een aanrader. De route slingert door de met klaprozen en paardenbloemen begroeide olijfgaarden met een prachtig uitzicht op de kust. Een groot deel van het traject wandel je langs het smalspoor van de lokale stoomtrein. Je loopt tussen rotswanden en steekt via een spoorbrug een diep ravijn over. De route is twaalf kilometer lang en helaas niet goed gemarkeerd, zorg dus voor een routebeschrijving of download de GPX.

Isalos_Beachclub_Roadtrip_Noord_Griekenland

Isalos Beachclub

Lig je liever op je strandbedje naar het geluid van de golven te luisteren? Ook dat kan in Noord-Griekenland! Ga naar een van de baaien aan de oostkust, zoals Paralia Milopotamos en Paralia Fakistra. Ben je op zoek naar wat meer vertier plan dan een dagje Volos. Met zo’n 150.000 inwoners is dit de grootste stad in de omgeving. Lunchen, borrelen of dineren doe je bij Isalos Beach Club, een fijne strandtent.

Appartement_woonkamer_Pilion_Roadtrip_Noord_Griekenland

Ons appartement in Portaria

Wij verbleven in het mooie dorpje Portaria op een half uurtje rijden van Volos. Samis Pelion Luxury Living is een sfeervol huisje waar je beneden woont en boven slaapt. Het appartement beschikt bovendien over een balkon met middag- en avondzon.

7. Duik in de historische schatkist van Thessaloniki
Archeologisch museum_Thessaloniki_Roadtrip_Noord_Griekenland

Kleren maken de man

De kans is groot dat je jouw roadtrip door Noord-Griekenland start en/of eindigt in Thessaloniki. Ook als je weinig tijd hebt is een bezoekje aan deze stad een aanrader. Thessaloniki beschikt namelijk over een van de beste archeologische musea van Griekenland. In een land met zo’n rijk verleden mag een duik in de historische schatkist niet ontbreken.

Beschilderde grafkist_Roadtrip_Noord_Griekenland

Mooie kist om naar de eeuwige jachtvelden mee te vertrekken

Naast de klassieke beelden van de togadragende eindbazen uit het oude Griekenland, vind je in dit museum mozaïekvloeren, prachtig beschilderde doodskisten en een gouden sieradencollectie waar Cleopatra jaloers op zou zijn. De exposities geven een goed en compleet beeld van het leven (en de dood) tweeduizend jaar geleden. Het museum is alle dagen open van acht uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds.

Lauwerkrans_goud_Roadtrip_Noord_Griekenland

Laat het maken van diademen maar aan de Grieken over

Naast het museum ligt een parkje en een café: Xarchákos cafe bar waar je overdag koffie en ’s avonds cocktails kunt drinken. Heb je wat meer tijd, loop dan vanaf het museum in vijf minuten naar het centrum. In de straatjes tussen de boulevard en de Tsimiskistraat vind je veel horeca. Van sushi tot gyros en van donuts tot pizza, het is een prestatie als je na een wandeling door deze wijk nog honger hebt.

Pier_Thessaloniki_Roadtrip_Noord_Griekenland

Op deze pier kun je terecht voor eten, drinken en cultuur

Aan het einde van de boulevard ligt een pier met restaurants, een fotografiemuseum en een filmhuis. De Thessalonikiërs hebben de Kop van Zuid in Rotterdam goed bestudeerd en met succes gekopieerd. Voor een hapje of drankje ga je naar Kitchen bar. Je kunt hier een culinaire wereldreis maken en ontbijten met amerikaanse pannekoekjes, een Grieks pita broodje voor lunch en Italiaanse pizza voor diner. Vanaf het terras kijk je uit over de zee en de stad: een mooie plek om je reis door Noord-Griekenland af te sluiten.

10 reacties

Coby Koorn 1 februari 2024 - 19:19

Wij hebben interesse in de reis naar het noorden van Griekenland .

Antwoord
Esther van den Heuvel 8 februari 2024 - 22:17

Wat leuk om te horen, Noord-Griekenland is echt een prachtig gebied! Heb je nog specifieke vragen?

Antwoord
Tessa 11 februari 2024 - 18:15

Hallo. Ik zou heel graag naar Noord-Griekenland willen! Hoe lang hebben jullie over deze highlights gedaan en waar hebben jullie geslapen? Is het ook mogelijk om te kamperen? Hebben jullie nog andere tips / een route? Hoor graag van jullie, bedankt alvast! Gr, Tessa

Antwoord
Esther van den Heuvel 15 februari 2024 - 21:09

Hoi Tessa, wat leuk dat je Noord-Griekenland overweegt! wij hebben er 9 dagen voor uitgetrokken en overnacht in Meteora, Ioannina en Portaria. Wij hebben in appartementen overnacht, campings zijn er volgens mij ook wel, maar niet zoveel als bijvoorbeeld in Nederland of Frankrijk,)

Antwoord
Tarik Van Ballaer 5 maart 2024 - 20:34

Hallo
Kan je leuke plekjes in noord Griekenland ook bezoeken zonder dat je een auto moet reserveren?
Groetjes. Tarik

Antwoord
Esther van den Heuvel 7 maart 2024 - 20:42

Hoi Tarik, Meteora (station Kalambaka) kun je ook met de trein vanuit Athene en Thessaloniki bereiken. Voor de overige plaatsen kun je het beste op de site van deze busmaatschappij kijken: https://ktelioannina.gr/en/index.html
Succes!

Antwoord
Chris 19 mei 2024 - 11:18

Hoi,

In welke periode van het jaar was je hier? Wij willen in de zomer, maar misschien te heet?

Antwoord
Esther van den Heuvel 19 mei 2024 - 22:06

Hoi Chris,
Leuk dat jullie Noord-Griekenland overwegen. Wij waren er half mei en toe was het nog vrij fris (15 graden en in de bergen zelfs nog hagelbui buien gehad). In de zomer is het een stuk warmer, rond de 30 graden, maar dus niet zo warm als op de Griekse eilanden. Mijn tip is om, als je wilt wandelen, lekker vroeg te starten zodat je op het heetst van de dag weer terug bent.

Antwoord
Evelyn 26 mei 2024 - 11:27

Hoi Esther, genoten van je uitgebreide verslag. Mooi houvast om onze roadtrip te organireren! Over Pilion had ik nog bij niemand vd Noord Griekenland rondreis tips gelezen. Meer van dit soort Pareltjes zijn welkom hoor:) . Wij hopen zelf een fly-drive v ca 9 dagen te kunnen organiseren

Antwoord
Esther van den Heuvel 26 mei 2024 - 13:13

Hoi Evelyn, wat leuk om te horen! Pilion heeft ons ook echt verrast, een prachtig groene streek met vooral veel kleinschalig toerisme, populair bij de Grieken zelf. Alvast veel plezier met jullie voorbereidingen!

Antwoord

Laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook leuk